Mediji o nas – Portal MMC

Mediji o nas – Portal MMC

  • oktober 12, 2018
  • Posted By ZZP

Za novogoriškega župana se bo kot kandidat Zveze za Primorsko (ZZP) potegoval tudi Miran Müllner.

Müllner se bo zavzemal za pomoč podjetnikom in občanom, razvoj turizma in ekološke pridelave hrane, pomoč starostnikom ter povečanje števila investicij v občini. Napredka si želi tudi na področju družbenih dejavnosti in čezmejnega sodelovanja. “V Mestni občini Nova Gorica potrebujemo spremembe,” je na današnji novinarski konferenci povedal Müllner in dodal, da si bo s sodelavci prizadeval za varno, prijetno in človeka dostojno bivanje vseh, ki živijo v novogoriški občini: “Ustvarjali bomo vzdušje, zaradi katerega se bodo obiskovalci z veseljem vračali v kraj gostoljubnih ljudi.

V Novi Gorici so po njegovem mnenju nujno potrebna nova delovna mesta, drugačni pristop do priprave in izvrševanja občinskega proračuna, treba je znižati dozdajšnje obremenitve gospodarstva ter povečati učinkovitost delovanja občinske uprave. “Gospodarsko rast bomo spodbudili tudi z ukrepi sofinanciranja in subvencioniranja podjetništva, še posebej pa turizma in kmetijstva,” je dejal županski kandidat ZZP-ja.

Napoveduje aktivno stanovanjsko politiko
Poleg razvoja gospodarstva napoveduje tudi novosti na področju izobraževanja, kjer je naštel dostopnejše šole in učbenike, štipendiranje in nagrajevanje najboljših, turizma, zdravega življenja, odgovornega ravnanja z okoljem, medgeneracijske solidarnosti in odgovornosti do socialno šibkejših.

Napoveduje nadaljnji razvoj športnih dejavnosti, aktivno prostorsko in stanovanjsko politiko ter učinkovito vodenje in upravljanje občine. Tako napoveduje ukinitev nepravičnega davka na nepozidana stavbna zemljišča, javna sredstva na področju stanovanjske politike pa želi namenjati izključno za pridobivanje stanovanjskih enot za neprofitne namene.

Müllner je za novogoriškega župana kandidiral že leta 2006 kot strankarski kandidat SNS-a in pred štirimi leti s svojo Listo Mirana Müllnerja. Kot mestni svetnik je deloval med leti 2002 in 2014, je član skupščine Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje (EZTS), član številnih nadzornih svetov javnih zavodov, trenutno pa opravlja funkcijo predsednika Športne zveze Nova Gorica.

 

Category

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


* Checkbox GDPR is required

*

I agree